37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Rft-banden

Een lekke band doet zich voor op de meest ongunstigste momenten en op de meest lastigste plaatsen, maar met RFT-banden (Run Flat Tyre) komt u veilig thuis, zonder dat u op de vluchtstrook moet uitstappen met alle risico's van dien.

Wat zijn rft-banden precies?

 

RFT-banden blijven functioneren wanneer de band opeens snel zijn spanning verliest. Dankzij de grote sterkte van de zijwand blijven ze het gewicht van het voertuig dragen. Dankzij de speciaal ontworpen velgrand blijft de band op de velg vastzitten. De opbouw van de band en het gebruikte speciale soort rubber zorgt ervoor dat deze band bestand is tegen een hogere warmteontwikkeling.

 

Als u een lekke band krijgt, kunt u dankzij de versterkte zijwand van de RFT-band nog 80 kilometer doorrijden met een snelheid van maximaal 80 km/u.

RFT-banden
belangrijkste voordelen van RFT-banden

Wat zijn de belangrijkste voordelen van rft-banden?

 

1. Veiligheid

 

 • Zelfs als de band zijn spanning verliest of zelfs helemaal geen spanning meer heeft, kunt u veilig door blijven rijden.
 • U hoeft het wiel niet langs een drukke weg of op de vluchtstrook te verwisselen. U kunt naar het dichtstbijzijnde First Stop vestiging rijden.
 • Een defect van een normale band, vooral bij hoge snelheden schept een gevaarlijke situatie omdat u geen controle meer hebt over de auto. RFT-banden zijn ontworpen om bij een plotseling spanningsverlies de band goed op de velg te houden en grip op de weg te houden zodat u nooit de controle over uw auto verliest.

 

2. Gebruiksgemak

 

 • Als u een lekke band krijgt, is het niet noodzakelijk dat u een RFT-band direct moet vervangen. U kunt comfortabel en rustig nog 80 kilometer blijven rijden met een maximumsnelheid van 80 km/u.
 • Omdat u geen reservewiel nodig hebt, is er meer plaats in de kofferruimte.

 

3. Besparing

 

 • Deze banden besparen energie, ruimte en gewicht, aangezien u geen reservewiel in de auto nodig hebt.
 • U bespaart ook grondstoffen, wat dan weer heel goed is voor het milieu.

Kan elke auto met rft-banden worden uitgerust?

 

De autofabrikanten raden montage van RFT-banden aan op auto's die er vanuit de fabriek mee uitgerust zijn (standaard of als optie bij de aankoop van de auto).

 

Auto's met RFT-banden (standaard of optioneel) moeten altijd voorzien zijn van een bandenspanningscontrolesysteem (Tyre Pressure Monitoring System, TPMS). Dat systeem werkt met sensors in velg. Zodra de spanning wegvalt, waarschuwt het systeem u dat u een lekke band heeft en langzamer moet gaan rijden. Niet sneller dan 80 km/u. De specialisten van First Stop kunnen u uitgebreid infomeren en indien nodig kunnen zij deze banden voor u vervangen.

Kan elke auto met RFT-banden worden uitgerust?
Hebben RFT-banden onderhoud nodig?

Hebben rft-banden onderhoud nodig?

 

Ja, deze banden moeten regelmatig ook worden gecontroleerd op beschadigingen en slijtage, zoals elk ander type band. Onthoud dat een maandelijkse controle van de bandenspanning aanbevolen is.

Kunnen rft-banden op een voertuig zonder tpms worden gemonteerd?

 

Nee, want omdat het gedrag van de auto bij een lekke band niet merkbaar zal veranderen, wordt u niet tijdig gewaarschuwd als er spanningsverlies optreed in 1 van uw banden. 

Kunnen RFT-banden op een voertuig zonder TPMS worden gemonteerd?
Waarom Bridgestone Driveguard-banden kiezen?

Waarom bridgestone driveguard-banden kiezen?

 

 • De DriveGuard-technologie van Bridgestone is ontworpen voor alle soorten auto's met een TPMS-systeem.
 
 • De banden hebben versterkte zijwanden en de gepatenteerde Cooling Fin-technologie, die de warmte en wrijving van een lekke band verspreidt over de band.
 
 • U zult de controle over de auto niet verliezen en kunt 80 km blijven doorrijden met een snelheid van 80 km/u, Hierdoor kunt u veilig een First Stop vestiging bereiken.
 
 • De Bridgestone DriveGuard-banden hebben een zeer goede wegligging op nat wegdek en deze band heeft een korte remafstand.

Meer weten? Terug naar alle bandentips