37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Banden vervangen: hoe kies ik de juiste band?

De keuze van de juiste band hangt af van het autotype, uw rijstijl, hoe u het voertuig gebruikt bijvoorbeeld uitsluitend snelwegen of voor stadsgebruik en de periode van het jaar. 

 

Een First Stop vestiging kan u alle informatie geven, maar het is raadzaam dat u de volgende adviezen in gedachten houdt voordat u uw banden vervangt:

Welk type voertuig heb ik?

 

Elke auto is anders. De juiste banden voor een auto hangt onder andere af van de belasting, de constuctiesnelheid en andere kenmerken. U moet altijd de juiste maat en snelheidsindex kiezen. Onze voertuigkiezer helpt u om de juiste band te vinden. De maat van de band is op beide zijden aangegeven. 

Welk type voertuig heb ik?
sportieve rijder banden

Ik ben een sportieve rijder. Wat voor banden heb ik nodig?

 

Als u sportief rijdt, hebt u banden nodig die goed presteren op natte en droge wegen en die een maximale grip en stabiliteit geven op rechte wegen en in bochten.

Frequentie van het rijden volgens de omgeving

In een stedelijke omgeving rijden

 

In de stad verbruikt de auto meer brandstof. Toch kunt u brandstof besparen door een band met lage rolweerstand te kiezen. Daarnaast zult u vaker remmen en optrekken, zodat u duurzame banden nodig hebt. Tot slot moet de band een korte remafstand verzekeren, want dat is nodig in het stadsverkeer (fietsers, voetgangers, stoplichten enz.).

autorijden in de stad
rijdend over een snelweg met hoge snelheid

Op de snelweg rijden

 

Als u veel op de snelweg rijdt, ligt uw snelheid meestal boven het gemiddelde. U hebt highperfomance banden nodig die in alle (weers) omstandigheden uw veiligheid garanderen. Voor lange ritten hebt u andere banden nodig, die op maximaal comfort gericht zijn (laag geluidsniveau en stabiliteit).

Op onverharde wegen rijden

 

SUV's hebben 4x4-banden nodig die tegen een stootje kunnen en die op en buiten de weg een uitstekende grip en tractie bieden. Voor het rijden op de weg kiest u een band die een comfortabele wegligging heeft, met enkele aanvullende eigenschappen.

rijden op het platteland
een rode auto die over een natte weg rijdt

Wanneer rijd u u de meeste kilometers?

 

U kunt kiezen tussen vierseizoenenbanden of een combinatie van zomer- en winterbanden. Deze banden presteren het best tijdens de weersomstandigheden van elk seizoen. Hier vindt u meer informatie over het vervangen van de banden.

Meer weten? Terug naar alle bandentips