37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Wieluitlijning

In lijn met uw veiligheid

 

De uitlijning van de besturing of het parallellisme van de auto is een vitaal onderhoud om veilig en comfortabel te rijden. Ze verzekert dat de wielen op elke as en de assen onderling evenwijdig zijn en stelt de wielhoek af op de waarden van de fabrikant van de auto.

 

 

Wanneer moet ik de auto laten uitlijnen?

 

In normale omstandigheden elk jaar of om de 15.000 kilometer, om alle door kleine schokken of diepe kuilen in de weg veroorzaakte afwijkingen te corrigeren. Telkens als u nieuwe banden monteert of de banden wisseld waarbij de banden voor en achter worden verwisseld - is uitlijnen essentieel.

 

U moet de uitlijning ook laten controleren als een component van de ophanging of de besturing wordt vervangen of als u een obstakel hebt geraakt.

 

En als u merkt dat de auto minder goed reageert, dat het sturen moeilijk gaat of de auto naar opzij afwijkt, of als een van de zijwanden van een band opvallend versleten is, moet u ons komen opzoeken om de uitlijning te laten corrigeren.

 

 

Waarom moet ik de besturing van mijn auto laten uitlijnen?

 

  • Verzekert een perfecte staat van de besturing
  • Verzekert een gelijkmatige slijtage en dus een betere grip van de banden op de weg
  • Verlengt de levensduur van uw banden aanzienlijk
  • Verbetert de veiligheid en het comfort

 

 

FAQ

 

Is wielen uitlijnen hetzelfde als balanceren?

 

Nee, het zijn twee verschillende dingen.

Uitlijnen betekent de wielen op elke as en de assen zelf parallel afstellen en de wielhoeken zo afstellen dat de auto niet naar opzij afwijkt. Dat verzekert het comfort van de chauffeur, een goede grip van de banden, minimale slijtage en dus de veiligheid in het verkeer.

Balanceren is het mechanische proces van het afstellen van de wielen om trillingen van het voertuig op elke snelheid en bij elke rijstijl te voorkomen.

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.