37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Banden wisselen

Om veel verder te rijden


Denkt u dat er banden bestaan die eeuwig meegaan? Dat is voorlopig een utopische droom en vroeg of laat zult u de banden moeten vervangen. Maar bij First Stop stellen wij een oplossing voor die dat uitstelt en u flink wat geld laat besparen: uw banden regelmatig wisselen.
Wij verwisselen de banden tussen de assen, zodat ze langer meegaan en u ze niet te snel moet vervangen. Dat betekent dat ze gelijkmatiger zullen slijten. Het kan op alle voertuigen, zowel met voor- als met achterwielaandrijving.


Als u een 4x4 hebt, verwisselen wij de banden diagonaal. En als uw banden een montage voorschrift hebben, wisselen wij ze altijd van voor naar achter.

 


Banden roteren en vervangen


Als u slechts twee banden moet vervangen wanneer u nieuwe koopt, monteren wij de nieuwe, met het diepere profiel, op de achteras en de oude vooraan. Dat voorkomt verlies van stabiliteit en grip op een nat wegdek.


Nadat we de banden hebben verwisseld controleren we of de druk op elke as correct is. Als uw auto een systeem voor de monitoring van de spanning heeft, zorgen onze specialisten voor de nodige afstellingen.


Zo bent u op alles voorbereid wanneer u weer vertrekt.

 


Wanneer moet ik de banden van mijn auto roteren?


Wij raden aan de banden ongeveer om de 10.000 km te wisselen, zelfs als er geen zichtbare sporen van slijtage zijn.
Als u hoge snelheden rijdt, zwaar beladen bent of lange ritten maakt, is het verstandig dit eerder uit te voeren. Dit is beter voor banden die extra zwaar worden belast.

 


Waarom de banden van de auto roteren?


•    Vermijdt vroegtijdige abnormale slijtage van het profiel
•    Maximaliseert de levensduur van de band
•    Geeft een gelijkmatige grip en tractie op elke as
•    Maakt het rijden veiliger

 


FAQ


Mag ik de banden wisselen als de grootte van de wielen op de vooras verschilt van die op de achteras?


Nee, alleen banden van dezelfde maat kunnen tussen de assen worden gewisseld.


Kan ik de banden zelf roteren?


Wij raden aan dat u een First Stop vestiging bezoekt en op onze specialisten vertrouwt. Na het wisselen van de banden kan het nodig zijn de wielen te balanceren en de spanning van de banden op elke as aan te passen, om te verzekeren dat ze correct gemonteerd zijn en om uw veiligheid te garanderen en de levensduur van uw banden te verlengen.

 Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.