37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Controle van de remmen

Aandacht voor uw veiligheid

 

In een gevaarlijke situatie mogen uw remmen in geen geval dienst weigeren. We zitten niet in een film - we kunnen niet uit een rijdende auto springen of obstakels ontwijken tot de auto zijn snelheid verliest om daarna uit te stappen alsof er niets gebeurd is. Alle gekheid op een stokje het is duidelijk dat remmen essentieel zijn voor onze veiligheid in het verkeer.

 

Het remsysteem omvat de remschoenen, de remschijven, de remvloeistof in het remcircuit en de remleidingen. De conditie van het systeem hangt sterk af van onze rijstijl: het zal sneller slijten wanneer we bruusk remmen dan wanneer we vlot en ontspannen rijden.

 

 

Wanneer moet ik de remschoenen en de remmen laten controleren?

 

  • Als u een ongewoon gedrag merkt: het stuur trilt wanneer u remt, of het rempedaal voelt harder of zachter aan wanneer u het indrukt, moet u naar uw First Stop vestiging. Doe dat ook als de remmen niet onmiddellijk reageren of de remafstand tot de auto volledig stopt groter wordt.
  • Als op het dashboard een verklikkerlampje voor de remmen of het ABS-systeem gaat branden, moet u het instructieboekje raadplegen om te kijken wat dat betekent.  Rijd in geval van twijfel naar uw First Stop vestiging.
  • Normaal moet u elk jaar of om de 10.000 km de remmen laten nakijken, want de remschijven, de remtrommels, de remklauwen en de remschoenen slijten doorlopend. Controleer ook het peil van de remvloeistof en kijk na of het remcircuit niet lekt.

 

 

Waarom de remmen van de auto laten reviseren?

 

  • De remmen zijn een basisfactor van de veiligheid
  • Ze zijn aan doorlopende slijtage onderworpen
  • Om efficiënt remmen te verzekeren
  • Om te verzekeren dat u veilig en comfortabel rijdt

 

 

FAQ

 

Wanneer moet ik de remvloeistof laten vervangen?

 

Telkens als de remschoenen of de schijven en schoenen worden vervangen of om de 2 jaar of wanneer het kookpunt van de remvloeistof onder de 165°C daalt (DOT 4)

 

Mag ik de remvloeistof bijvullen?

 

De remvloeistof mag nooit worden bijgevuld want wanneer nieuwe vloeistof met oude wordt gemengd, worden haar eigenschappen aangetast. Veel voertuigen meten bovendien de slijtage van de remschoenen of schijven aan de hand van het peil van de remvloeistof. Als die wordt bijgevuld zal het voertuig de slijtage niet rapporteren.

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.