37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Staat uw wagen reeds geruime tijd stil? Ons deskundig advies om terug met vertrouwen te rijden

Bij First Stop is het onze prioriteit om in elke situatie uw veiligheid en mobiliteit op de weg te garanderen!

 

Door de beperkingen qua mobiliteit is uw auto waarschijnlijk lange tijd geïmmobiliseerd geweest, dan is het nu belangrijk om bepaalde onderdelen en componenten van uw voertuig te controleren: airconditioning, banden, remsysteem en accu. Met een snelle en eenvoudige controle kunt u veilig vertrekken.

De batterij start goed!

 

Als u uw voertuig de afgelopen weken weinig of niet heeft gebruikt, zal de batterij na verloop van tijd ontladen.

 

Ons advies: start uw auto minimaal één keer per week en laat de motor enkele minuten draaien.

 

Als uw auto geparkeerd staat in een garage of een afgesloten ruimte, is het essentieel om de deuren te openen en niet in de buurt te blijven om te voorkomen dat vervuilende gassen worden ingeademd.

 

We raden ook aan om de accu elke 72 uur op te laden. Sommige voertuigen zijn uitgerust met een batterij, waarvan de bediening zichtbaar is op de behuizing, zonder gereedschap.

Hou uw accu in topconditie!
 lage bandenspanning van banden

Pas op voor te lage bandenspanning van uw banden!

 

Bandenspanning is een essentieel element om te controleren of uw auto stilstaat. We raden je aan om het eens per week te controleren.

 

Ons advies: om vervorming als gevolg van langdurige immobilisatie van het voertuig te voorkomen, moet u uw auto lichtjes verplaatsen (ongeveer 1/4 slag van het wiel) om het drukpunt van de banden te veranderen.

 

Raadpleeg ten slotte de door uw fabrikant aanbevolen drukken (in de gebruikershandleiding of het gedeelte van de deur) en verhoog de druk met 25%.
Als u niet over de uitrusting beschikt om uw banden op te pompen, zullen onze First Stop-centra uw banden gratis controleren en op de juiste spanning brengen.

 

Besteed aandacht aan de niveaus!

 

Het controleren van de niveaus betekent zorgen voor de goede werking van uw voertuig!

 

Onze adviezen:

 

  • Motorolie: zorgt voor een goede smering van onderdelen. Een gebrek aan olie kan voor sommige onderdelen schadelijk zijn als ze niet voldoende zijn gesmeerd.
 
  • Remvloeistof: zorgt ervoor dat het remsysteem naar behoren functioneert (de remkracht op het pedaal wordt op de wielen overgebracht dankzij de remvloeistof).
 
  • Ruitensproeiervloeistof: zorgt voor een betere leesbaarheid van de weg dankzij een voorruit en een schone achterruit
 
  • Koelvloeistof: essentieel voor de goede werking van de motor en houdt deze op een constante bedrijfstemperatuur.
vloeistofniveaus
profiteer van de daling van de brandstofprijzen

Profiteer van een daling van de brandstofprijzen om vol te tanken!

 

Ons advies: bij langdurige immobilisatie van uw auto is het belangrijk dat uw tank voor minimaal de helft gevuld is. Dit voorkomt ophoping van water en afzettingen en beschadigt uw motor.

Airconditioning voor uw welzijn aan boord!

 

Ons advies: activeer uw airconditioning minimaal een keer per week enkele minuten, de compressor wordt gesmeerd en de afdichtingen worden niet gedroogd.

 

Het is noodzakelijk om de airconditioning minimaal één keer per jaar op te laden met gas. Neem contact met ons op en maak van de gelegenheid gebruik om het interieur van uw auto te desinfecteren!

Airconditioning
Onze maatregelen voor u en onze veiligheid!

Onze veiligheidsmaatregelen!

 

In de huidige gezondheidscontext is het heel goed mogelijk dat u naar uw dichtstbijzijnde First Stop-centrum gaat.
We vragen u echter om enkele veiligheidsinstructies te respecteren:

 

  • Maak bij voorkeur telefonisch of via onze website een afspraak, beperk uw wachttijd in ons centrum en zorg voor afstand tussen u en onze teams
  • In de mate van het mogelijke zal de verantwoordelijke van het Firststop-centrum u vragen het voertuig zelf in en uit onze werkplaatsen te betreden en te verlaten. Dit om te voorkomen dat het interieur van de passagiersruimte wordt aangeraakt.
  • Als een persoon die de leiding heeft over het Firststop-centrum om specifieke redenen uw voertuig binnenkomt, raden wij u aan uw persoonlijke bezittingen te verwijderen en het voertuig te ventileren
  • Verwijder uw persoonlijke bezittingen uit de passagiersruimte
  • Lucht het voertuig
  • De behandeling van uw voertuig zal gebeuren in overeenstemming met de veiligheidsinstructies (slagboomgebaren, afstand ...). Het interieur van uw voertuig wordt voor en na tussenkomst van onze teams gedesinfecteerd.

Meer weten? Terug naar alle bandentips