37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Wielen balanceren

Haal het maximum uit elke rit


Bij First Stop willen we niet dat uw auto of stuur gaat trillen alsof u off road rijdt zou rijden. Dat maakt de rit niet alleen hoogst onaangenaam maar heeft ook gevolgen voor uw reacties als chauffeur en voor onnodige extra slijtage van uw auto.


Het balanceren van de wielen is essentieel voor een plezierige en veilige rijervaring. Wij bij First Stop zijn bandenexperts en kunnen dus een optimale afstelling garanderen.


De combinatie van wiel en band kan door de spanningen en krachten tijdens het rijden uit balans worden gebracht. Als dat gebeurt, verbruikt u meer brandstof en zullen uw banden sneller slijten. U zult minder comfortabel rijden en ook minder veilig, want uw auto zal onstabiel worden. Kom naar een vestiging van First Stop en laat uw wielen balanceren en voorkom schade aan de ophanging en ongewenste situaties die tot een ongeval kunnen leiden.

 


Wanneer moet ik de wielen laten balanceren?


Wij raden aan dat u de wielen laat balanceren en correct afstellen telkens als u nieuwe banden laat monteren of als de banden worden verwijderd - om ze te wisselen of om een lek of defect te repareren.


Als u geen stoeprand of een ander obstakel heeft geraakt die de band uit balans kan brengen raden wij aan dat u eenmaal per jaar alle wielen laat balanceren.

 


Waarom moet ik de wielen laten balanceren?


•    Vermijdt trillingen van het stuur en de carrosserie
•    Voorkomt ernstige schade aan de ophanging
•    Verlaagt het brandstofverbruik
•    Maximaliseert de levensduur van de band

 

 

FAQ


Als ik met het reservewiel rijd en dat blijf doen, moet ik het dan laten balanceren?


Telkens als een wiel wordt vervangen, om welke reden ook, moeten we de wielen balanceren om een correcte afstelling te verzekeren en elke hinderlijke of gevaarlijke onbalans tijdens het rijden te vermijden.

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.