37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Onderhoud van de uitlaat

Niemand wil onaangename dampen aan het stuur

 

Onaangename dampen zijn niet goed voor u en voor uw auto. Als de uitlaatgassen niet correct worden afgevoerd kan de motor minder goed werken en kunnen de gassen in het interieur van de auto dringen. Het uitlaatsysteem moet ervoor zorgen dat alles goed verloopt.

 

 

Waarom is het uitlaatsysteem belangrijk?

 

Het uitlaatsysteem bevindt zich onder het voertuig en is essentieel voor de goede werking van uw auto en ook voor het milieu, want het transformeert de gassen die de motor uitstoot. Naast andere onderdelen omvat het de uitlaatpijp een katalysator en indien van toepassing, een roetfilter.

 

Grote temperatuurschommelingen, sneeuw, regen en corrosie door zout en water hebben een directe weerslag op zijn goede staat. Een slecht werkend uitlaatsysteem vermindert de prestaties van uw auto's en verhoogt het motorlawaai en het brandstofverbruik. Alle problemen met de uitlaat of de katalysator zijn schadelijk voor het milieu en mogelijk ook voor u en de andere inzittenden van de auto: schadelijke gassen kunnen in het interieur binnendringen.

 

Belangrijk om te onthouden: elk defect van de uitlaatpijp of de katalysator van de auto kan betekenen dat hij tijdens de APK keuring wordt afgekeurd.

 

 

Wanneer moet ik het uitlaatsysteem laten onderhouden?

 

First Stop beveelt een onderhoud om de 3-6 jaar aan, afhankelijk van de kilometerstand en het model van de auto. Het is aanbevolen dat u de katalysator van de auto om de 80.000-100.000 km laat vervangen.

Als u zwarte rook uit de uitlaatpijp ziet ontsnappen of als de auto vermogen verliest en de motor vaak stilvalt kan het uitlaatsysteem verstopt of gebarsten zijn.

 

Als u metalige geluiden hoort of trillingen onder de auto voelt of als het stuur of de versnellingspook trilt wanneer de auto vertraagt is er waarschijnlijk een defect aan het uitlaatsysteem.

 

 

Waarom de uitlaat onderhouden?

 

  • Vermijdt verlies van vermogen en een minder goede verwijdering van de uitlaatgassen
  • Verlaagt de uitstoot van vervuilende gassen
  • Helpt om het brandstofverbruik te verbeteren
  • Vermindert het motorgeluid

 

 

FAQ

 

Hoe weet ik wanneer ik de uitlaatpijp moet laten vervangen?

 

Als u metalige geluiden hoort of trillingen onder de auto voelt of als het stuur of de versnellingspook trilt wanneer de auto vertraagt is er waarschijnlijk een defect aan het uitlaatsysteem.

 

TIP ALS U ZWARTE ROOK ZIET: Maak om de twee weken een rit van ongeveer 10 km met een snelheid van ongeveer 80 km/u, in een lage versnelling.

 

TIP ALS U WITTE ROOK ZIET: Rijd naar First Stop en hoop dat u er geraakt. NU METEEN!

 

TIP ALS U BLAUWE ROOK ZIET: Controleer het oliepeil regelmatig. Als het laag is of in de loop van de tijd blijft dalen, moet u naar First Stop, want waarschijnlijk verliest uw auto olie. Het probleem kan worden opgelost door de defecte delen van zuigers en kleppen of van de turbo te vervangen.

 

TIP ALS U GRIJZE ROOK ZIET: Vertrouw uw auto toe aan First Stop.

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.