37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

TPMS

Wij willen dat u alles onder controle houdt

 

Wij beloven niet dat u nooit meer aan uw bandenspanning zult moeten denken, want deze blijft altijd belangrijk. Maar zelfs als uw auto geen boordcomputer heeft die u over alles informeert hoeft u de bandenspanning niet meer manueel te controleren: wij hebben een oplossing die dat in reële tijd voor u doet.

 

TPMS (elektronisch bandenspanningscontrolesysteem) monitort de spanning van uw banden. Als ze onder een bepaald ingesteld niveau daalt, krijgt u een waarschuwing.

 

 

TPMS installeren

 

Als uw voertuig niet standaard met TPMS uitgerust is kunnen wij bij First Stop een systeem installeren zodat u alleen op het overige verkeer moet opletten. Het systeem waarschuwt u ruim op tijd met geluids- en visuele signalen voor het verlies van bandenspanning. Zo voorkomt u de risico's van een lekke of kapotte band, een verlies van grip, een langere remafstand of zelfs een ongeval. U voorkomt bovendien een te hoog brandstofverbruik en een hoge slijtage van de banden als gevolg van een te lage bandenspanning.

 

Het TPMS werkt met sensors in de wielen die een eigen voeding hebben, dit staat geheel los van het systeem van de auto. De communicatie van de sensoren vindt plaats met de centrale monitoringunit.

 

 

Wanneer heeft het TPMS onderhoud nodig?

 

Wanneer wij nieuwe banden monteren, uw banden wisselen of een lekke of kapotte band repareren, moet het TPMS worden afgesteld. Ook bij het vervangen van de sensors op de wielen, kalibreren wij deze en stellen de centrale eenheid weer in volgens de specifieke aanbevelingen. Zo kunt u altijd zorgeloos rijden.

 

 

Waarom een TPMS installeren?

 

  • Controleert de bandenspanning in reële tijd
  • Verlaagt het brandstofverbruik
  • Bevordert groener rijden
  • Verhoogt uw veiligheid in het verkeer

 

 

FAQ

 

Wat gebeurt er met het TPMS als ik het reservewiel monteer?

 

Als het reservewiel wordt gemonteerd, moet deze TPMS-sensor worden aangemeld bij de centrale monitoringunit om de bandenspanning van de nieuwe band te volgen. Wij raden aan dat u een vestiging van First Stop bezoekt om het TPMS correct te laten afstellen.

 

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.