37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Onderhoud van schokdempers

Uw fantasie mag alle kanten uit, uw auto niet


Het gevoel dat de auto zijn eigen weg gaat is nooit prettig, niet voor u en niet voor uw passagiers. Veilig is het evenmin en als het gebeurt rijdt dan naar een van onze First Stop vestigingen, want het betekent dat mogelijk uw schokdempers defect of versleten zijn.

 


Wat gebeurt er als uw schokdempers niet goed werken?


De schokdempers vangen oneffenheden van de weg op en zorgen ervoor dat uw auto in contact blijft met de weg. Een defecte schokdemper niet vervangen, is gevaarlijk: de remafstand wordt langer het risico van slippen of aquaplaning neemt toe en in bochten kunt u de controle over het stuur verliezen. In dergelijke omstandigheden wordt u sneller moe en reageert u trager.


Als u zo blijft rijden kunt u bovendien andere delen van uw auto beschadigen, de banden abnormaal snel doen slijten en meer brandstof verbruiken.

 


Wanneer moet ik de schokdempers laten onderhouden?


Schokdempers slijten geleidelijk aan zodat we soms niet beseffen dat ze niet goed meer werken en hoe gevaarlijk dat is. Ze hebben daarom om de 20.000 - 30.000 kilometer onderhoud nodig.


Ook als u merkt dat uw auto ongewone geluiden maakt op bijvoorbeeld een verkeersdrempel of in bochten, uw auto naar opzij scheef hangt of vooraan lager is dan achteraan of als uw lampen trillen wanneer u 's nachts rijdt, mogelijk heeft u een probleem met de schokdempers. Kom naar een First Stop vestiging laat dit controleren.


Na het vervangen van de schokdempers moet uw auto worden uitgelijnd om slijtage van andere onderdelen te vermijden. Zo rijdt u volstrekt comfortabel en veilig.

 


Waarom de schokdempers laten reviseren?


•    Houdt de banden altijd in contact met de weg
•    Verbetert de veiligheid en het comfort
•    Uw banden zullen langer meegaan
•    Vermijdt slijtage van andere delen van de auto

 

 

FAQ


Hoe weet ik of mijn schokdempers in slechte staat zijn?


Als u merkt dat uw auto afwijkt wanneer u plots remt, of als uw auto in bochten te overhangt, of er  veel tijd nodig is om weer stabiel te worden nadat u over een verkeersdrempel bent gereden. Mogelijk is er dan iets mis met uw schokdempers.


Is het normaal dat ik niet merk dat de schokdempers minder goed werken?


Dat is normaal, want ze worden dag na dag gebruikt en u went aan de mindere prestaties van uw auto.


Remt de auto minder goed als de schokdempers in slechte staat zijn?


Ja, want de schokdempers zorgen voor het contact tussen de band en de weg. Hoe minder contact, hoe langer de remafstand.Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.