37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Koplampen polijsten

Laat uw auto stralen

 

Een goed zicht is altijd wenselijk maar achter het stuur is het van levensbelang. Als uw koplampen niet goed werken, moet u naar First Stop zodat zij dit kunnen herstellen. Zo kunt u weer veilig de weg op.

 

 

Waarom gaan de koplampen achteruit?

 

De koplampen van uw auto zijn doorlopend blootgesteld aan weer en wind en aan de weg. Hoewel ze van heel sterke kunststoffen gemaakt zijn worden ze aangetast door slecht weer en door de vele kilometers. Dat betekent dat ze minder goed gaan branden. Versleten lampen kunnen de zichtbaarheid met wel 50% verminderen.

 

De zon brandt op het oppervlak van de koplampen en maakt het geleidelijk aan minder doorzichtig doet het geel verkleuren en vermindert de helderheid en het bereik van de lampen. Ook het vuil, insecten en krasjes onstaan tijdens het rijden beschadigen het oppervlak van uw koplampen. Een goede reiniging van uw koplampen lost al die problemen op.

 

 

Wanneer moet ik de koplampen laten schoonmaken?

 

Telkens als u merkt dat de koplampen minder fel branden en dat hun bereik beduidend kleiner is, moet u een van onze vestigingen bezoeken voor onderhoud.

 

Als u vaak 's nacht rijdt, of in periodes met slecht weer, verdienen uw koplampen een bijzondere aandacht, aangezien ze de zichtbaarheid aan het stuur in het gedrang kunnen brengen. Lampen in slechte staat maken bovendien uw ogen sneller moe en verlengen uw reactietijd.

Als een APK in aantocht is, moet u onthouden dat de staat van uw koplampen zal worden gecontroleerd en dat een slechte werking tot afkeur kan leiden.

 

De vakmensen van First Stop zullen de koplampen schoonmaken zodat ze weer helemaal doorzichtig en helder zijn en werken zoals het hoort. U rijdt stralend weer weg.

 

 

Waarom de koplampen schoonmaken?

 

  • Verbetert de efficiëntie van de koplampen
  • Maakt het rijden veiliger
  • Verbetert de aanblik van uw voertuig
  • Voorkomt visuele vermoeidheid

 

 

FAQ

 

Mag ik mijn lampen zo vaak schoonmaken als ik wil of is er een limiet?

 

De lampen kunnen heel vaak worden schoongemaakt. Alles hangt af van de mate waarin ze aangetast zijn. Als de krassen erg diep zijn kan te vaak schoonmaken barsten veroorzaken die de lampen onbruikbaar maken.

 

Mag ik na de schoonmaak van de koplampen met mijn auto naar de wasstraat?

 

Het schoonmaakproces van First Stop is geen probleem bij het gebruik van een wasstraat maar gebruik geen hogedrukreiniger.

 

Kan ik een set kopen en de koplampen zelf schoonmaken?

 

Bij First Stop brengen wij na het schoonmaken een laagje vernis aan om het oppervlak van de lampen te beschermen. Als het vernis niet juist wordt aangebracht of niet lang genoeg kan drogen kunnen er blazen of strepen ontstaan en kunnen de carrosserie en de lak worden beschadigd. U moet dan terug naar First Stop om het oppervlak te laten schoonmaken en opnieuw vernis te laten aanbrengen net zoals wanneer de lampen ernstig beschadigd zijn. De beste oplossing is dat u uw auto aan onze experts toevertrouwt. Zo bent u zeker van een optimaal resultaat.

 

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.