37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Adblue

Voor een groenere wereld

 

Het milieu krijgt het voortdurend moeilijker - net als uw gezondheid en die van de mensen om u heen. Als u een dieselvoertuig met een AdBlue-systeem hebt willen wij dat het in perfecte staat verkeert. First Stop denkt aan uw welzijn en dat van uw auto en van het milieu.

 

 

Adblue voor groener dieselrijden

 

Gefeliciteerd! U hebt een auto met een AdBlue-systeem zodat u groener rijdt. AdBlue is een vloeistof die de uitlaatgassen van de dieselmotor filtert om te voldoen aan de Europese normen voor de uitstoot van Nox-gassen (die erg schadelijk zijn voor de gezondheid). AdBlue verlaagt bovendien uw brandstofverbruik.

 

Het additief bestaat uit ureum (32,5%) en gedistilleerd water. Het is erg corrosief. Als uw voertuig u aangeeft dat u AdBlue moet bijvullen raden wij aan dat door een expert van First Stop te laten doen.

 

 

Wanneer moet u adblue laten bijvullen?

 

Uw auto zal u automatisch waarschuwen als het peil te laag wordt. Het geluidssignaal dat u dan bij het starten hoort, geeft aan dat u ook naar First Stop kunt om AdBlue te laten bijvullen.

 

Als de voorraad AdBlue tijdens een rit opraakt, kunt u naar het dichtstbijzijnde First Stop vestiging rijden. Maar u zult de motor pas weer kunnen starten nadat de unit na het bijvullen opnieuw ingesteld is. Een goede raad? Zorg dat het additief nooit volledig opraakt zodat dit probleem zich niet zal voordoen.

 

 

Waarom adblue bijvullen?

 

  • Zonder AdBlue zal uw voertuig niet langer starten
  • Uw auto zal minder vervuilende gassen uitstoten
  • U zult brandstof besparen
  • U zult bijdragen tot een betere volksgezondheid

 

 

FAQ

 

Wat is de normale capaciteit van een tank adblue en hoe lang gaat ze mee?

 

Uw voertuig zal meestal 20 liter vloeistof hebben, voldoende voor 20.000 kilometer.

 

Hoe weet ik wanneer ik adblue moet laten bijvullen?

 

Een verklikkerlampje op het dashboard van uw auto vertelt u wanneer u vloeistof moet bijvullen. U vindt de details in het instructieboekje van uw auto.

 

Wat gebeurt er als ik geen adblue bijvul?

 

Als u de waarschuwing van uw auto over het bijvullen van AdBlue negeert, zal uw auto niet langer rijden. Dat komt omdat de auto zonder AdBlue niet aan de certificeringsregels voldoet zodat het systeem de ontsteking blokkeert.

 

Welk onderhoud heeft een auto met adblue nodig?

 

De enige voorzorg die u moet nemen als u een auto met AdBlue gebruikt is de tank vullen voor het additief op is.

 

Kan ik zelf adblue bijvullen?

 

Technisch is het zo eenvoudig als de dop van de AdBlue-tank verwijderen en de tank vullen. Het probleem is dat u de auto aan een diagnosemachine moet koppelen om de meter van de regeleenheid die het systeem stuurt op nul te zetten. Als u zelf AdBlue bijvult moet u bovendien handschoenen en een veiligheidsbril dragen want het is een bijtende vloeistof. Zorg dat u geen spatten maakt en niet morst op de matten of de lak van de auto want dat zal ze beschadigen.

 

Het is altijd aanbevolen dat u het dichtstbijzijnde First Stop vestiging bezoekt, zodat een expert de AdBlue kan bijvullen.

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.