37+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Accu vervangen

Wij zorgen voor het hart van uw auto


De accu is het hart van elk voertuig. De accu brengt de andere componenten van de auto tot leven en verzorgt deze, hij slaat elektrisch vermogen op, verdeelt het en vangt hoge spanningen op om schade te vermijden. Hij levert de motor het vermogen om te starten en zorgt ervoor dat u veilig en prettig kunt rijden.

 


Hoe zorg ik voor de accu van mijn auto?


Een laag elektrolytpeil en een defecte laadkring zijn de meest courante oorzaken van defecte accu's. Daarom is een goed onderhoud belangrijk zodat u de accu minder vaak moet vervangen.


Onthoud dat autoaccu's gevoelig zijn voor extreme temperaturen en ze dus tijdens hitte- of koude extra onderhoud nodig hebben.  In de winter is het risico van een lege of beschadigde accu groter. Waarom? De motor heeft meer vermogen nodig om te starten en systemen die stroom van de accu nodig hebben worden vaker gebruikt: mistlampen, koplampen, verwarming enz.


Een belangrijke advies: probeer niet te veel korte ritten te maken, want de accu wordt pas na 30 of 35 kilometer opgeladen. Het is erg belangrijk dat u nagaat of u de lampen en de radio uitgeschakeld hebt voor u de auto verlaat. Anders kan er een onaangename verrassing volgen: de accu is leeg en de auto start niet!

 


Wanneer moet ik de accu vervangen?


Meestal moet de accu ongeveer om de 4 jaar worden vervangen. Accu's verliezen na verloop van tijd hun vermogen. Ze kunnen tot 6 jaar meegaan, afhankelijk van het gebruik van de auto.


Als uw auto niet wil starten of de motor wel draait maar weinig kracht heeft, is dat een duidelijk teken dat de accu aan vervanging toe is. Als het voertuig een probleem detecteert zult u op het dashboard een rood verklikkerlampje zien branden.


Een accu in slechte staat kan elektrische systemen zoal de centrale vergrendeling of de verwarming beïnvloeden. De accu kan ook beschadigd worden door een elektrische storing. In dat geval moet u zo snel mogelijk uw gespecialiseerde First Stop vestiging raadplegen.

 


Waarom moet ik de accu vervangen?


•    Een lege accu betekent dat uw auto niet zal starten
•    De meeste componenten van de auto zijn er afhankelijk van
•    Vermijd schade aan elektrische systemen: centrale vergrendeling, airco, lampen, radio enz.
•    De accu is gevoelig voor extreme temperaturen

 


FAQ


Ik heb een auto met start-stop technologie, moet ik een speciale accu kopen?


Ja, want voertuigen met deze technologie hebben speciale accu's met een hoge capaciteit voor het in- en uitschakelen.

 


Mijn accu werkt niet meer, wat moet ik doen?


U hebt twee dingen nodig om uw auto te starten: de hulp van een ander voertuig en startkabels. Onthoud dat de accuspanning van de andere auto dezelfde moet zijn als de uwe en dat u altijd eerst met de zwarte kabel de negatieve polen op elkaar aansluit en daarna met de rode de positieve polen. Na het starten van de auto moet u verscheidene kilometers rijden zodat de accu weer wordt opgeladen.
Het beste wat u kunt doen, is naar de specialisten van First Stop rijden voor een onderhoud en een vakkundige beoordeling.

 


Hoe wordt de accu van de auto opgeladen?


Als de dynamo van de auto goed werkt moet de auto flink wat kilometers rijden zodat de accu weer opgeladen wordt (ongeveer twee uur).
Een andere optie is een bezoek aan het dichtstbijzijnde First Stop vestiging voor onderhoud van uw accu. Als de accu niet beschadigd is wordt hij voor u opgeladen in het andere geval vervangen we hem door een nieuwe.

 


Wat is elektrolyt?


Het is een vloeistof van met water verdund zwavelzuur waarmee de lood-zuuraccu wordt gevuld. Het elektrolyt vult de cellen van de accu en is nodig voor zijn werking.

 Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.