Het vertrouwen dat u nodig hebt

REPARATIE VAN LEKKE BANDEN

Veronderstel dat u een lekke band krijgt op weg naar een belangrijke vergadering. Volgens de statistieken doet 50% van de lekke banden zich op het slechtst mogelijke moment en op de slechtst mogelijke plaats voor. In die situatie rijdt u best naar het dichtstbijzijnde First Stop vestiging, zodat de lekke band kan worden gerepareerd of indien nodig door een nieuwe kunt laten vervangen.

Kan elk type lek worden gerepareerd?

Nee, niet alle lekke banden kunnen gerepareerd worden. Daarom is het erg belangrijk dat een specialist de band nakijkt.

Als het lek zich in het loopvlak bevindt en de specialist geen interne schade vindt kan deze worden gerepareerd. Maar een beschadiging in de schouder of de zijwand van de band kan waarschijnlijk niet worden gerepareerd.

Als de band niet kan worden gerepareerd zal de specialist van First Stop u adviseren welk type nieuwe band uw voertuig nodig heeft.

Hoe lang duurt de reparatie van een lekke band?

Meestal is dat 15 tot 20 minuten. Maar het hangt af van de aard en het type van het lek.

Waarom een lekke band repareren?

  • Het is goedkoper dan een nieuwe band
  • U vermijdt interne schade aan de band
  • U verlengt de levensduur van de band

FAQ

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN LEKKE BAND KRIJG?

Voor de veiligheid en om ernstige schade aan de velg het wiel of de auto zelf te vermijden moet u zo snel mogelijk stoppen, de lekke band vervangen en naar het dichtstbijzijnde First Stop vestiging rijden om hem te laten repareren.

Als de auto met Bridgestone DriveGuard-banden uitgerust is kunt u dankzij de versterkte zijwand veilig met een lage snelheid een beperkte afstand blijven rijden. Dit type band is ook voorzien van de Cooling Fin-technologie die de hitte en wrijving van een lekke band verdeelt.

Ook in dit geval is het aanbevolen dat u naar het dichtstbijzijnde First Stop vestiging rijdt voor onderhoud om de lekke band te laten repareren of indien nodig te laten vervangen.